Медові напої в кулінарії Медові напої в кулінарії

Основою використання медових напоїв в кулінарії є так звані ферментовані страви. Всі страви, які вживає людина, можна поділити на три категорії: 1) Cира їжа - страви споживаються в такому вигляді, в якому вони є в природі, наприклад, фрукти чи овочі. 2) Cтрави, які для свого приготування потребують термічної обробки – печіння, варіння, смаження, тушкування, пасерування. Таких страв більшість у нашому раціоні. 3) Cтрави, які в процесі приготування піддаються мікробіологічному перетворенню. Це маринування, ферментування, квашення, соління, в’ялення, сушіння, копчення. Використання медових напоїв в кулінарії стосується переважно останньої категорії, а саме – ферментованої і маринованої їжі.

Читати...

Автор: Микола Горніч

Медовий квас Медовий квас

Книга «Медовий квас» описує технологію виготовлення квасу на основі меду. У книзі розглянуто питання виготовлення медового квасу, як нового продукту бджільництва. Описані, як класична теорія квасоваріння, так і питання виготовлення квасу на основі меду. Надані всі схеми підготовки квасного сусла. Показано користь медового квасу для здоров’я людини. Це перша в світі книга про виготовлення квасу на основі меду. Для широкого кола пасічників і читачів, які цікавляться питаннями медоваріння і квасоваріння.

Читати...

Автор: Микола Горніч

Медові вина Медові вина

Книга присвячена темі медоваріння, зокрема, технології медового вина або питних медів. Медоваріння - давній спосіб виготовлення медових напоїв, відроджений в Україні. Автор пропонує широкому загалу пасічників прилучитися до цієї галузі бджільництва, яка є одночасно і корисною, і вигідною. На думку автора, медове виноробство є одним із найдієвіших засобів диверсифікації продукції пасіки і, отже, підняття прибутковості українського бджільництва. При написанні книги автор намагався витримувати баланс між теорією виноробства і практичними питаннями медоваріння.

Читати...

Автор: Микола Горніч

Медовые вина Медовые вина

История создания этой книги такова. 25-26 февраля 2006 года в Национальном Аграрном Университете (Киев) на кафедре пчеловодства состоялся семинар и конкурс медоваров, второй по счету, целью которого было возрождение украинских традиций медоварения. В семинаре приняли участие свыше 70 человек со всей Украины. На нем были интересные доклады, в числе выступавших был и автор этой книги. Семинар вызвал большой интерес общества пчеловодов. На заключительном заседании было принято решение обобщить опыт лучших медоваров Украины и издать небольшую книгу.

Читати...

Автор: Микола Горніч

Підсадка і заміна бджолиної матки Підсадка і заміна бджолиної матки

«Щоб вичерпно відпрацювати тему підсадки маток, варто було би написати книгу», -зауважив колись Ганс Руттнер. Знаменитий американський пасічник Дулітль більше ста років тому написав: «Можливо не існує жодної іншої теми в бджільництві, яка б визивала стільки різних суперечливих суджень, як тема підсадки матки». Спроба розібратися в складних питаннях підсадки і заміни бджолиної матки і стала стимулом для написання даної книги.

Читати...

Автор: Микола Горніч

Книг: 5 з 5