Про користь медового вина

2014 рік

Медове вино

Напої на основі меду - такий же цінний харчовий продукт, як і сам мед. Споживчі якості медових напоїв належно оцінив і наш споживач.

Дезинфекція медових щільників за допомогою озону

2014 рік

Вірусні хвороби

Іноді навіть медоносні бджоли потребують допомоги, особливо коли доводиться очищати щільники після видалення меду. Дослідження міністерства сільського господарства США показали, що фумігація (дезінфекція, обкурювання) медових щільників газом озоном може знищувати паразитів і патогенів, що загрожують здоров’ю і продуктивності медоносних бджіл.

Контакт з пестицидами приводить до зменшення розмірів бджолиних

2014 рік

Отруєння бджіл

Вплив широко використовуваних пестицидів на робочих джмелів спричиняє їх менший ріст і, отже, вони вилуплюються з меншими розмірами тіла, згідно нових досліджень королівського університету Лондона Холловей.

Патогенні рослинні віруси можуть заражати медоносних бджіл

2014 рік

Вірусні хвороби

Вірусні патогени, якими типово заражаються рослини, виявлені у медоносних бджіл, що може допомогти пояснити їх зникнення. Дослідники, що працюють в США і Китаї (Пекін), повідомляють про свої відкриття в mBio, відкритому онлайн журналі Американського Товариства Мікробіологів.

Зустріч у Краматорську

2014 рік

Спілки пасічників

Краматорськ – четверте за розміром місто Донбасу (після Донецька, Макіївки, Маріуполя) і великий індустріальний центр. Міська спілка пасічників Краматорська об’єднує близько 100 пасічників. Головою спілки пасічників м. Краматорська є Лігачов Віктор Іванович. Діяльність спілки є досить активною.

ЄС обмежує пестициди, щоб урятувати бджіл

2014 рік

Отруєння бджіл

Голосування у ЄС відкрило Європейській Комісії шлях до того, щоб обмежити використання пестицидів, які, згідно з висновками вчених, викликають загибель бджіл. В усіх країнах Європи виникло занепокоєння через вимирання популяцій бджіл. Дослідники вважають, що бджолам шкодять неонікотиноїди в деяких пестицидах, які розпилюють над сільськогосподарськими полями у країнах Європи.

Європі бракує бджіл для запилення посівів

2014 рік

Бджолозапилення

Згідно із останнім дослідженням вчених із Університету Редінга, у більшості європейських країн не вистачає бджіл, які б запилювали сільгоспугіддя. Популярність біопалива посилює потребу у бджолах.

Стан ринку меду в світі у 2013 році

2014 рік

Ринок меду

Ринок меду в світі є дуже динамічним – настільки, що наші звичні уявлення і поточні знання швидко старіють. Мета статті – ознайомити читача з поточним станом ринку меду у світі. Згідно даних Апімондії, в світі виробляється 1,5 млн. т меду (2013 р.). Половину цього обсягу, 750 тис. т, дає «велика шістка»: Китай – 20%, США і Аргентина – по 7%, Туреччина і Україна - по 6%, Мексика – 4%.

Підмор на дні вулика, як показник ефективності перезимівлі бджіл

2014 рік

Зимівля

В УП №2 за 2013-й рік опублікована стаття П. М. Костіна, де автор пропонує пасічникам : «Кількість підмору в процентному відношенні на момент повного весняного обльоту взяти за об’єктивний показник результату перезимівлі бджолиної сім’ї». Схема оцінки, пропонована автором, приблизно така.

Відкриття сезону на горі Пивиха - 2014

2014 рік

Спілки пасічників

Градизьк – невеличке містечко на Полтавщині, таких в Україні тисячі. Примітне воно тим, що є центром торгівлі в’яленою і сушеною рибою. А ще тут народився Олександр Білаш, відомий композитор, автор (разом з поетом Дмитром Повличком) відомої пісні «Два кольори».

Статей: 10 з 23