Чи важко зварити медове пиво?

2016 рік

Медове пиво

Медове пиво - наступний після медового вина напій, який ми, як прогнозується, освоїмо. Міцність (спиртуозність) пива лежить в межах 3 – 6 градусів об’ємних, отже цукристість сусла – 6 – 12%. На одну частину меду необхідно добавити від 6 до 12 частин води. Краще починати з міцнішого пива, оскільки його легше виготовити (мед – вода – 1:6). Добавка хмелю є обов’язковою.

Медове пиво, як новий продукт в медоварінні

2016 рік

Медове пиво

Існує деякий паралелізм у можливостях виготовлення напоїв з меду. Оскільки мед є джерелом простих цукрів, то на його основі можна готувати сусло, де, в залежності від цукристості сусла, мед може заміняти чи доповнювати виноградний, яблучний чи грушевий сік при виготовленні вина, сидру чи пуаре. Також мед може заміняти частково чи повністю ячмінний чи житній солод при виготовленні пива або квасу.

Семінар у Сумах

2016 рік

Спілки пасічників

23 січня 2016 р. у Сумському Національному Аграрному Університеті (СНАУ) відбувся загальноукраїнський науково-практичний семінар на тему «Сучасні технології виведення бджолиних маток та виробництва маточного молочка». Відмітимо високий рівень організації заходу. У семінарі взяли участь близько 150 учасників із чотирьох областей України: Сумської, Харківської, Донецької, Київської.

Ярмарок у Харкові - 2016

2016 рік

Спілки пасічників

Традиційна зимова виставка-ярмарок бджолопродуктів і бджолоінвентарю: «Бджільництво і апітерапія Слобожанщини» відбулась у Харкові в БК «Залізничник» 6 лютого. Виставка у Харкові - це подія загальноукраїнського масштабу. На виставці були представники мало не з усіх областей України, наприклад, з Львівщини чи, зокрема, було багато пасічників з Донбасу.

Підтверджено появу нового шкідника бджіл у США

2016 рік

Шкідники і хижаки бджіл

В 2015 році Департамент продовольства і сільського господарства Каліфорнії опублікував доповідь, що шкідник, виявлений у вуликах чотирьох населених пунктів Каліфорнії, є австралійський жук (Brachypeplus basalis), який був виявлений ще у 2010 році. Жук зустрічається також в деяких інших штатах.

Нова органічна кислота, як ліки від кліща варроа

2016 рік

Варроатоз

Комітет з використання медичних продуктів у ветеринарії Європейської Медичної Агенції на своєму засіданні в жовтні рекомендував дозволити до використання в Євросоюзі новий препарат VarroMed (що являє собою суміш дегідрованої щавелевої і мурашиної кислоти). Цей препарат призначений для лікування бджолосімей від кліща варроа, який вважається найнебезпечнішим паразитом бджіл у світі.

Вартість запилення в США по окремих культурах по окремих регіонах (там, де ці культури вирощують)

2016 рік

Бджолозапилення

Прибутки пасічників від запилення вже давно переважають прибутки від реалізації меду, тому виробництво меду в США постійно скорочується останні років 20. Тут ми подаємо деякі дані щодо вартості запилення окремих культур по окремих штатах – там, де ці культури вирощують. Наприклад, мигдаль вирощують переважно в Каліфорнії.

Ювілей «Українського пасічника»

2016 рік

Спілки пасічників

В травні 1991 вже далекого року у Львові вийшов перший номер журналу УП. Так започаткувалася бджолярська преса незалежної України. Цікаво, що в минулому УП вже виходив принаймні тричі: в 1914, 1928 – 1939, 1942 – 1944 роках. Як бачимо, журнал видавався за австрійської і польської влади, і німецької окупації Львова, а ось за радянської влади – ні.

Джаз є музика для його слуху, а бджоли – то заняття для душі

2016 рік

Імена у бджільництві

Знайомимося: Норман Гарі – провідний апідолог в світі протягом кількох минулих десятиліть. Апідологія – наука про поведінку бджіл. Образно кажучи, Норман Гарі – це Іван Левченко американського бджільництва.

Проблеми систематики медоносних бджіл України

2016 рік

Визначення породності

Згідно літературних даних, на території України поширені чотири раси медоносних бджіл: українська, карпатська, кримська, європейська (поліська). Проте, ясності немає навіть в українських назвах рас бджіл. Так, таксон нижче виду має у нас назву "порода", всупереч міжнародним нормам, де прийнята назва "раса".

Статей: 10 з 13