Рік написання: 2008
Вихід воску при переробці воскосировини залежить від багатьох причин, ми поговоримо лише про деякі з них.
Для збільшення виходу воску з-під воскопреса сировину потрібно добре відварити, не менше півтори – дві години, забезпечити якомога більший тиск при пресуванні і намагатися зберегти температуру воскосировини якомога вищою до кінця процесу пресування.
Пасічники в якості воскопреса використовують прес для отримання соку. При роботі з ним значну частину тепла від сировини відбирають масивні металічні деталі пресу, температура восковировини в процесі пресування падає, вихід воску зменшується.
До речі, перші воскопреси робили дерев`яними – саме тому, щоб не охолоджувалася воскосировина в процесі пресування.
Наша пропозиція – разом з воскосировиною розігрівайте і пресовий круг. Круг кладемо на кришку від каструлі чи котла, де розварюємо віск. Щоб круг добре тримався і прогрівався, кришку повертаємо ручкою вниз. Коли круг прогріється так, що до нього не можна доторкнутися, можна переходити до процесу пресування. Прогрітий круг заодно є індикатором того, що воскосировина розварилася належним чином. В процесі пресування воскосировина залишається достатньо гарячою аж до кінця процесу пресування, який може тривати хвилин 15. Вихід воску значно збільшується, спробуйте, результатами ви будете приємно здивовані.
Для додавання коментарів потрібно авторизуватися.
Якщо Ви ще не зареєстровані на сайті, то спочатку зареєструйтеся.
Коментарі (0):