1000 дрібниць: як збільшити вихід воску з-під воскопресу

Рік написання: 2008

Вихід воску при переробці воскосировини залежить від багатьох причин, ми поговоримо лише про деякі з них. 

Для збільшення виходу воску з-під воскопреса сировину потрібно добре відварити, не менше півтори – дві години, забезпечити якомога більший тиск при пресуванні і намагатися зберегти температуру воскосировини якомога вищою до кінця процесу пресування. 

Пасічники в якості воскопреса використовують прес для отримання соку. При роботі з ним значну частину тепла від сировини відбирають масивні металічні деталі пресу, температура восковировини в процесі пресування падає, вихід воску зменшується. 

До речі, перші воскопреси робили дерев`яними – саме тому, щоб не охолоджувалася воскосировина в процесі пресування. 

Наша пропозиція – разом з воскосировиною розігрівайте і пресовий круг. Круг кладемо на кришку від каструлі чи котла, де розварюємо віск. Щоб круг добре тримався і прогрівався, кришку повертаємо ручкою вниз. Коли круг прогріється так, що до нього не можна доторкнутися, можна переходити до процесу пресування. Прогрітий круг заодно є індикатором того, що  воскосировина розварилася належним чином. В процесі пресування воскосировина залишається достатньо гарячою аж до кінця процесу пресування, який може тривати хвилин 15. Вихід воску значно збільшується, спробуйте, результатами ви будете приємно здивовані.

Коментарі (0):